Maandag 8 april 2013: Henk Mastwijk op het Kistje van NIKS."Henk Mastwijk, de headhunter die in huizen ging handelen"


"Ben je soms gek geworden," vroegen ze hem eind 2011, toen de huizencrisis bijna op haar hoogtepunt was. De bekende voormalige headhunter in de marketingcommunicatie Henk Mastwijk (1948) besloot toen namelijk om... huizen te gaan verkopen. Samen met een Surinaamse partner legt hij zich toe op het verwerven, renoveren en verkopen aan starters van woningen in Amsterdam-Zuidoost, "een onderschatte wijk van Amsterdam." Er worden ongeveer 30 panden per jaar verkocht (en iets meer gekocht).

Daarover praat Henk op de volgende bijeenkomst van Niks, op maandagavond 8 april op de bekende locatie in Amstelveen, bij Lounz. En over zijn ervaringen in Italië, waar hij al langer in huizen doet. Maar hij heeft ook beloofd ons een terugblik op zijn roemruchte headhunterscarrière te gunnen. Hopelijk met enkele sappige anekdotes en observaties. Zonder namen te noemen, dus wees niet bevreesd ;-).

De start. Gedurende meer dan acht jaar was Mastwijk werkzaam bij reclamebureau PRAD (later overgenomen door het Franse Publicis) in Amsterdam in verschillende commerciële functies. In de laatste als directeur. Daarvoor een aantal jaren als account supervisor bij reclamebureau KVH/CDP. In 1987 richtte Henk in Amsterdam het in headhunting en personeelsbemiddeling gespecialiseerde Mastwijk Consultancy op. Hij verkocht zijn bedrijf 13 jaar later aan het beursgenoteerde USG, nadat het eerder was samengegaan met detacheringsbedrijf Capacity.

Hij reisde de wereld over. Werkte met Habitat for Humanity mee aan bouwprojecten in Roemenië en Ghana. Kocht een huis in Italië, samen met zijn partner Tineke Vermeer, journaliste en nog meer, maar vond het nog geen tijd om te niksen. Henk begon huizen - soms ruïnes - te renoveren in Italië en verhuurt tegenwoordig zijn luxe vakantiewoningen in de provincie Le Marche, nabij Italië's Adriatische kust. In Nederland, waar hij een deel van het jaar woont, was zijn voormalige werkterrein vooral Amsterdam-Zuid. Maar nu is Henk Mastwijk dus veelvuldig in de Bijlmer te vinden.