Maandag 1 oktober 2012: Walter van der Mee op het Kistje van NIKS .
Griekenland:
Zin en onzin van alle verhalen


Een heer van stand in de reclame was Walter van der Mee (63). Vanaf de jaren '70 was hij actief in die branche, te beginnen bij het destijds roemruchte FHV/BBDO, daarna bij Prad en vervolgens bij Publicis. En bijna al die jaren als directeur. Van der Mee spreekt bij Niks op maandag 1 oktober a.s. niet zozeer over zijn indrukwekkende reclamecarrière - hoewel, je weet maar nooit bij Niks - maar primair over zijn Griekse ervaringen. Op verzoek van Niks. Nog in de drachmentijd, in 2000, verwierf hij met drie anderen een groot stuk grond aan de zuidwest kust van Peloponnesos, niet ver van Olympia. Ze lieten er vier huizen bouwen, waarvan er eentje Van der Mee's vakantiehuis is. Gevraagd naar de titel van zijn inleiding opperde Van der Mee een wat lange, hier komt-ie: "Griekenland, zin en onzin van alle verhalen, gezien door de bril van een zeer geïnteresseerde toerist".

Van der Mee is geen fulltime toerist en evenmin een zakenman in ruste. Hij is thans commissaris van de Publicis Holding en Publicis Invest, de Europese holdings van het Franse communicatie-concern. Tevens is hij voorzitter van Private Equity onderneming MarcFund B.V. en adviseur en commissaris van een aantal bedrijven en bureaus.

Na zijn periode bij het FHV van Giep Franzen, Nico Heij en Martin Veltman werd Walter in 1980 directeur van Prad en in 1982 Algemeen directeur Prad en de Overadgroep, die in 1991 door hem werd verkocht aan het Publicis van de beroemde Franse reclamegrootheid Maurice Lévy. Van 1995 tot 2003 was Van der Mee diens Regional Director Publicis Europe en van 2003 tot eind 2006 Executive Vice-President Publicis Groupe S.A. (de Franse Holding), verantwoordelijk voor Europa (exclusief Frankrijk).

Van der Mee bouwde ook bekendheid op in de vaderlandse reclamebranche en daarbuiten als actieve voorzitter van de VEA, de organisatie van grotere reclamebureaus, van 1991 tot 1995. Verder was hij van 1997 tot 2009 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de FD Mediagroep. En of dat niet genoeg was, was hij ook nog een periode commissaris bij de Amsterdamse stadstv-zender AT5.