Maandag 6 september 2010: Op het Kistje van NIKS staat Jan Driessen.

Jan Driessen - Directeur Communicatie bij AEGON - Voorzitter BVA


Jan Driessen geeft ons zijn ongezouten mening over

de toekomst (het einde) van reclame oude stijl.


Jan Driessen is nu al een jaar of tien directeur Communicatie bij Aegon. Hij is daar verantwoordelijk voor het gehele communicatietraject, inclusief informerende en commerciële communicatie en sponsoring. Geen schaatsen meer, wel Ajax. Is voetballen dan leuker dan schaatsen? Of effectiever?

Sinds najaar 2008 is Jan daarnaast ook voorzitter van de BVA. Al meteen liet Jan merken dat hij er wás in die nieuwe functie. Met ongezouten meningen en hartige uitspraken die meteen gloedvolle discussies in de vakpers uitlokten. Om er maar een paar te noemen:

"De huidige tijd vraagt om adverteerders die hun verantwoordelijkheid zelf nemen. Samen zullen we in onze reclame-uitingen vorm en inhoud moeten geven aan belangrijke zaken als duurzaamheid, eerlijkheid en ethisch zuiver handelen".

"Merken die gaan voor de lange termijn, willen en doen dat ook. Verleiden mag, maar misleiden niet! Er moet een krachtig herstel van vertrouwen in reclame komen".

"Dat bedoel ik dus..."


Jan Driessen schuwt de discussie duidelijk niet en beoogt met zijn uitspraken en met zijn heldere en uitgesproken visie op de rol van communicatie in de maatschappij van vandaag adverteerders en bureaus te overtuigen van de noodzaak van veranderingen.

Op het Kistje van NIKS gaat Jan Driessen ons onderhouden over zijn opvattingen over reclame nieuwe (oude) stijl). Alleszins de moeite waard.


Niet uitgesloten dat het verhaal van Jan Driessen op het Kistje ook bij NIKS-Genootschappers vragen en discussie oproept. Die ruimte zal er dan zijn. Beslist niet missen dus.
Zet nu in je agenda: maandag 6 september. NIKS!
Zoals altijd vanaf 17.00 uur in Brasserie DNA (De Nieuwe Afspraak) aan de Wenckebachweg 180 in Amsterdam (A10 - S111 - Amstel Business Park). Nog makkelijk en gratis parkeren ook. 
(Maar let op, niet aan de straatkant want daar wordt soms heftig bekeurd.)