Maandag 2 augustus 2010:
Op het Kistje van NIKS staat Annemarie van Stuijvenberg.

Dokter Annemarie.
Was marktonderzoeker. Werd (revalidatie)dierenarts.

Annemarie van Stuijvenberg. Kwam na haar studie sociale psychologie (met het accent op massapsychologie) bij toeval in de communicatie terecht. Begon in kwalitatief marktonderzoek. Kwam al snel tot de conclusie dat zij het hele communicatietraject (reclame) interessanter vond.
Werd accountplanner, eerst bij het mooie bureau PRAD, later bij JWT (in Amsterdam en Londen). Had vervolgens jarenlang haar eigen marketing- en communicatieconsultancy DenkWerk. Werkte voor heel veel Nederlandse A-merken en voor een reeks van grote internationale opdrachtgevers als Unilever en P&G, voor Philips, maar ook Ford en Bacardi. Had naast haar werk altijd een heftige hobby in dieren (tot afgrijzen van de veelal erg nette reclamecollega's). Greep tenslotte de zwaar bevochten kans om van haar hobby haar beroep te maken. Volgde een nieuwe studie diergeneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich in de VS tot revalidatiedierenarts (was daarmee in 2007 de enige in Nederland). Voornamelijk voor honden. "Niet voor paarden... ik ben niet zo van de paarden"."Ik kan nu ook een beest repareren."

Onder de naam 'Dogaerobics' revalideert Annemarie operatiepatiëntjes, maar ook sportblessures (ja, honden sporten echt!) en blessures van diensthonden (Annemarie is trouwens ook de enige verpleeghuisdierenarts in Nederland). Wanneer een dier een operatie moet ondergaan aan het bewegingsapparaat helpt Annemarie 'm er gauw weer bovenop. "Zelfs een hondje dat in Utrecht was opgegeven heb ik weer op de huppel gekregen (loopt nu weer zonder wagentje)."


Annemarie heeft een normale eerstelijns dierenpraktijk. In Nederhorst den Berg. "Als mensen met zorgklachten voor hun dier aan de deur komen kan ik niet zeggen 'sorry, we doen alleen revalidatie'. Ik opereer ook".
Het revalidatie traject vindt Annemarie leuker, maar opereren hoort erbij. Komt Sjouke Rijper - oud reclameman - aan de deur met een door de kat gepakte kwartel in een schoenendoos. "Dat kwarteltje naai ik dan weer in elkaar. Voor oud-collega's is dat schakelen. Die kennen me als iemand in nette kleren die een gedegen marktonderzoeksrapport kan leveren en zien nu dat ik ook een beest kan repareren".


Het lijken twee volledig gescheiden carrières, communicatie en dierenrevalidatie. Maar er is heel duidelijk een rode draad: psychologie. Annemarie komt het ons uitleggen. En meer dan dat. Dat wordt eens een heel ander verhaal op het Kistje van NIKS.
Nu in je agenda dus: maandag 2 augustus NIKS! Zoals altijd vanaf 17.00 uur in Brasserie DNA (De Nieuwe Afspraak) aan de Wenckebachweg 180 in Amsterdam (A10 - S111 - Amstel Business Park). Nog makkelijk en gratis parkeren ook. 
(Maar let op, niet aan de straatkant want daar wordt soms heftig bekeurd.)