Op het Kistje van Niks staat brandconsultant Willy de Graaff.


Merkbrigadier Willy de Graaff


Merkenspecialist Willy de Graaff is een gekende oude rot in de wereld van marketing en communicatie. Na een jaar of tien 'van alles in de marketing' bij een klein familiebedrijf stapte ze - eindelijk - over naar het reclamewereldje. Ze werkte bij mooie bureaus als Prad, NPO en Lintas. Wie kent die historische bureaunamen nog? Van Lintas (dat bestond bij de gratie van Unilever-accounts) was het een logische stap naar de opdrachtgeverkant. Naar datzelfde Unilever, waar Willy een jaar of vijf marketingcommunicatiemanager was. Tot ze zich vestigde als brandconsultant. Dat doet ze nu al zo'n vijftien jaar met haar eigen toko, nu onder de naam De Graaff Brand Management BV.De brigadier is boos

"A-merken moeten rechten verdedigen"

 

Op een recent initiatief van Willy springt een aantal prominenten uit het communicatievak op de bres voor de belangen van het A-merk. "De Merkbrigade" is de werknaam voor een 'orgaan' dat de strijd wil aanbinden met de laakbare manier waarop zeker de laatste jaren met merken en productinnovaties wordt omgegaan.
A-merkfabrikanten moeten innoveren, maar die innovaties worden vervolgens razendsnel gekopieerd door de retailer. Het wapen van innovatie wordt zwaar onderuitgehaald. Oorzaak volgens Willy:   "HET MERKENECHT KLOPT NIET"

Merkbrigadier Willy gaat ons in het haar toegemeten kwartiertje nader uitleggen waarom ze zo boos is en wat ze daaraan denkt te gaan doen. A-merk Willy zet zich nu al schrap om mensen zoals Niks-founder Rob Benjamens te overtuigen van haar onwrikbare gelijk. Legt ze ons dan ook uit hoe ze dat allemaal rijmt met haar visie dat Huismerken de A-merken van de toekomst zijn? 
("A-merken doen het niet goed, ze worden aan alle kanten door huismerken ingehaald. Kunnen zij het tij nog keren?").Dat belooft niet niks te worden. Wordt het Willy de Graaff versus Rob Benjamens? Hoe dan ook, goed dat er ruimte zal zijn voor vragen en discussie. 

Maandag 3 augustus NIKS. Wie wil dat nou missen? Welkom, vanaf 17.00 uur bij De Afspraak. Nu blokken in je agenda.