Hoi Rob,

Weet jij héél misschien nog wat je deed op 3 september 2007 om een uur of zes, half zeven? En belangrijker... waar je toen naar luisterde?

Want toen stond Monique Nanninga als eerste spreker op het Kistje van NIKS. Daarover staat helaas niets op papier. En dat is voor de reconstructie van de geschiedenis van het Kistje van NIKS voor de website best wel lastig.

ludi
Ludi,

Sorry, beetje laat, maar nu pas weer achter de pc.
Wil je echt een antwoord op je vraag? Nou goed dan!

Net als alle vorige jaren was ik op 3 september jarig.

Maar, omdat het op 3 september 2007 een eerste maandag van de maand was, was ik rondom 17.00 uur gewoon in De Afspraak, bij NIKS dus. Waar Monique Nanninga voor het eerst op Het Kistje van NIKS zou staan. Overigens nog niet vooraf in de e-mail uitnodiging aangekondigd.

Dat Kistje van NIKS was dus een uitvloeisel van een tochtje op 27 augustus 2007 over de Vecht op de boot van Rob Benjamens met een aantal trouwe NIKS-ers; na afloop was er op het terras van Rob allerlei overleg (in deelcommissies) over de toekomst van NIKS. Een spreker (op het Kistje van NIKS) was het meest prominente voornemen. Een andere locatie - om meer mensen naar NIKS te krijgen - was de taak van een andere commissie (nooit meer iets over gehoord overigens).

Michael van Os had Monique vooraf 'gebriefd' over zijn ideeën voor haar optreden.
In de praktijk kwam het erop neer dat Monique haar complete cv vertelde.
Zij had per 1 september haar job als 'Director Marketing' bij UPC Nederland beëindigd en ging als ZZP-er voor zichzelf beginnen, onder de naam MONAN Reputatie Management (volgens mij heet dat nu: MONAN Communicatie Management). Daarvoor had zij (freelance?) gewerkt voor Brandsters, als Brand Director voor PMSY&R, en, volgens mij, maar dat weet ik niet precies, als account director bij FHV/BBDO.

Nou, kortom, dat verhaal vertelde zij volgens mij, maar dan uitgebreider, op het Kistje.
Overigens ging ze na haar vertrek bij UPC weer, maar nu als kleine zelfstandig, werken voor UPC, en nu, volgens mij ook veel internationaal, om UPC-campagnes te implementeren in andere landen.

NB: Ik heb die avond bij De Afspraak niet meegegeten en gewoon € 42,50 afgerekend, per pin.Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groet,        ROB V.